Æbletærte med låg Af Food4Me

Opskrifter > Bagværk

Forberedelse: 60 min

Bagetid: Ca. ½ time ved 200°.

Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset. Skær æblerne i både, og læg dem i et fladt, ovnfast fad eller tærteform. Drys sukker over æblerne.

Mandellåg: Rør smør og sukker godt. Tilsæt hele æg (1 æg = ca. 55 g), mel og mandler og rør dejen sammen. Fordel den over æblerne. Bag tærten midt i ovnen. Server æbletærten lun. Pisk fløden til flødeskum og server til.

Udviklet af: Karolines Køkken

Ingredienser

  • 1 kg æble, syrligt, råt
  • 1 spsk sukker, stødt melis (saccharose)
  • 150 g smør, blødt
  • 85 g sukker, stødt melis (saccharose)
  • 110 g æg, hele, rå
  • 60 g hvedemel
  • 125 g mandler, finthakkede, rå
  • 0,25 l fløde 38 %, piskefløde

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 1.534,37 kJ
  • Protein, total 6,06 g
  • Kulhydrat, total 35,58 g
  • Fedt, total 23,42 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 124,91 g
  • A-vitamin 145,24 RE
  • β-caroten 104,95 μg
  • E-vitamin 5,00 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,07 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,16 mg
  • Niacin 1,45 NE
  • B6-vitamin 0,06 mg
  • Pantothensyre 0,48 mg
  • Biotin 4,02 μg
  • Folat 23,55 μg
  • B12-vitamin 0,29 μg
  • C-vitamin 4,88 mg
  • Natrium, Na 90,88 mg
  • Kalium, K 259,90 mg
  • Calcium, Ca 74,61 mg
  • Jern, Fe 1,24 mg
  • kostfibre 4,47 g
  • Sukkerarter, ialt 21,71 g
  • tilsat sukker 10,62 g
  • Cholesterol 116,64 mg
  • D-vitamin 0,38 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
7%
Kulhydrat
 
34%
Fedtenergi
 
56%

Karakteristika

  • Fedtenergi 56%