Kikærte-spinatbrød Af Food4Me

Opskrifter > Bagværk

Forberedelse: 0 min

Sæt kikærter i blød i fire gange så meget koldt vand som kikærterne selv fylder i mindst 10 timer. Stil dem i køleskab.
Skyl spinat blade i koldt vand til de er fri for jord. Kom dem i en foodprocessor og hak dem fint. Kom mel i og hak det sammen.
Rør lunkent vand og gær sammen i en skål. Tilsæt olivenolie og gradvis spinat- og melblandingen og salt. Ælt dejen glat og smidig. Læg dejen i en skål og læg et rent viskestykke over. Stil dejen til hævning ved stuetemperatur ca. 1 time.
Ælt dejen igennem igen. Tril dejen til en pølse, og del den i 8 stykker. Tryk dem flade , og læg dem på bageplade med bagepapir. Hæld kikærterne i en si og kasser iblødsætningsvandet. Fordel kikærterne på brødene. Tryk dem let ned i dejen. Pensl med olivenolie og drys lidt salt på brødene.
Tænd ovnen på 225 ºC. Lad brødene hæve 30 min.
Stil bagepladen i midten af ovnen. Bag ca. 15 min. Brødene er færdigbagt, hvis det lyder hult, når man banker på undersiden af den. Lad dem køle af på en rist.

Hvis kikærte-spinatbrødene ikke spises samme dag skal de opbevares i køleskab.

Ingredienser

  • 150 g kikærter, tørrede, rå
  • 75 g spinat, hakket, dybfrost
  • 350 g durummel
  • 2 dl vand
  • 12 g bagegær, presset, rå
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk salt, havsalt
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 tsk salt, havsalt

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 951,16 kJ
  • Protein, total 8,39 g
  • Kulhydrat, total 45,31 g
  • Fedt, total 2,05 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 16,89 g
  • A-vitamin 34,59 RE
  • β-caroten 460,69 μg
  • E-vitamin 1,06 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,15 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,06 mg
  • Niacin 1,48 NE
  • B6-vitamin 0,10 mg
  • Pantothensyre 0,28 mg
  • Biotin 1,88 μg
  • Folat 77,25 μg
  • B12-vitamin 0 μg
  • C-vitamin 0,82 mg
  • Natrium, Na 13,30 mg
  • Kalium, K 269,06 mg
  • Calcium, Ca 51,45 mg
  • Jern, Fe 1,92 mg
  • kostfibre 4,19 g
  • Sukkerarter, ialt 2,04 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • D-vitamin 0 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
15%
Kulhydrat
 
74%
Fedtenergi
 
8%

Karakteristika

  • Intet specielt