Skinkeboller Af Food4Me

Opskrifter > Bagværk

Forberedelse: 0 min

Små brød med skinke, ost og krydderurter er lækkert som mellemmåltid eller tilbehør til f.eks. en god grøntsagssuppe. Dejen skal hæve 3 gange 1 time – men brødene bliver altså også rigtig gode! Brug timian, basilikum, oregano efter smag!
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i det lunkne vand.
Rør salt og sukker ud i mælken og rør æggene i.
Bland gær, æg og mel og ælt dejen 5-10 minutter. Ælt hakkede krydderurter i dejen, læg den i en rummelig skål og dæk med et fugtigt viskestykke. Lad den hæve et lunt sted til dobbelt størrelse - ca. 1 time.
Træk dejen op af skålen, lad den falde sammen og hæve til dobbelt størrelse igen – ca. 1 time.
Riv osten groft. Ælt skinke og ost i dejen og del den i ca. 20 lige store stykker. Form dem til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dæk bollerne med et fugtigt viskestykke og lad dem hæve ca. 1 time.
Pensl evt. med sammenpisket æg og sæt pladen i en 225 grader varm ovn i ca. 12 minutter. Lad bollerne afkøle på en rist.
Overskydende boller fryses.
Tips: Hvis det kniber med tiden, så brug 50 g gær i stedet for 15 g og ælt ost og skinke i dejen med det samme. Lad den hæve tildækket i en skål ca. 20 min. Form den til boller og lad dem hæve tildækket på bagplader ca. 20 min. Bag bollerne som i opskriften.

Ingredienser

  • 15 g bagegær, presset, rå
  • 0,50 dl vand
  • 1,50 tsk salt, havsalt
  • 2 spsk sukker, stødt melis (saccharose)
  • 0,50 dl letmælk
  • 6 stk æg, hele, rå
  • 600 g hvedemel
  • 60 g timian, frisk
  • 300 g skinke i små tern eller strimler
  • 150 g ost, fast, 30+, alle typer
  • 1 stk æg, hele, rå

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 600,56 kJ
  • Protein, total 7,85 g
  • Kulhydrat, total 23,04 g
  • Fedt, total 2,32 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 19,36 g
  • A-vitamin 10,17 RE
  • β-caroten 5,40 μg
  • E-vitamin 0,21 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,16 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,06 mg
  • Niacin 2,15 NE
  • B6-vitamin 0,07 mg
  • Pantothensyre 0,31 mg
  • Biotin 1,22 μg
  • Folat 17,62 μg
  • B12-vitamin 0,17 μg
  • C-vitamin 3,48 mg
  • Natrium, Na 274,26 mg
  • Kalium, K 106,66 mg
  • Calcium, Ca 61,23 mg
  • Jern, Fe 0,49 mg
  • kostfibre 1,16 g
  • Sukkerarter, ialt 0,16 g
  • tilsat sukker 0,00 g
  • Cholesterol 15,04 mg
  • D-vitamin 0,10 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
22%
Kulhydrat
 
62%
Fedtenergi
 
14%

Karakteristika

  • Intet specielt