Øllebrød 2 Af Food4Me

Opskrifter > Morgenmad

Forberedelse: 45 min

Skær rugbrødet (med skorpe) i små tern. Kom brødet i en gryde og tilsæt vand, maltøl, kanel og appelsinskal. Lad det trække i ca. 10 min. Bring blandingen i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Pisk af og til. Tilsæt sukker og appelsinsaft. Varm øllebrøden igennem og smag den til. Fjern kanelstang og appelsinskal før serveringen.

Pisk fløden til skum og server den til.

Tip: Ønsker man en meget glat øllebrød, kan man presse den gennem en sigte.

Udviklet af: Karolines Køkken

Ingredienser

  • 350 g rugbrød, mørkt
  • 0,50 l vand
  • 0,66 l mørkt hvidtøl
  • 10 g kanel, stang
  • 15 g appelsinskal
  • 85 g sukker, stødt melis (saccharose)
  • 1 spsk appelsinsaft, friskpresset
  • 1,50 dl fløde 38 %, piskefløde

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 1.151,17 kJ
  • Protein, total 5,12 g
  • Kulhydrat, total 64,20 g
  • Fedt, total 1,25 g
  • Alkohol 0,00 g
  • Vand 42,89 g
  • A-vitamin 0,64 RE
  • β-caroten 6,37 μg
  • E-vitamin 0,28 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,16 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,06 mg
  • Niacin 0,93 NE
  • B6-vitamin 0,09 mg
  • Pantothensyre 0,53 mg
  • Biotin 4,15 μg
  • Folat 25,36 μg
  • B12-vitamin 0 μg
  • C-vitamin 1,85 mg
  • Natrium, Na 426,34 mg
  • Kalium, K 245,38 mg
  • Calcium, Ca 63,57 mg
  • Jern, Fe 2,38 mg
  • kostfibre 8,21 g
  • Sukkerarter, ialt 24,86 g
  • tilsat sukker 21,23 g
  • Cholesterol 0,05 mg
  • D-vitamin 0 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
8%
Kulhydrat
 
83%
Fedtenergi
 
4%

Karakteristika

  • Intet specielt