Kyllingebrystfilet med sauterede grønsager Af Food4Me

Opskrifter > Fjerkræ

Forberedelse: 0 min

Skræl og skyl gulerødder, pastinakker og rødbeder, og skær dem i ensartede og ikke for store stykker.

Skær rodskiven af rosenkålene, og fjern evt. de yderste blade. Skær rosenkålene i kvarte.

Skær rodenden af porren, træk det yderste blad af, og skær noget af den grønne top af.
Skyl porren grundigt, og skær den i skrå skiver på ca. 1 cm.

Opvarm olien i en stor pande eller sautérpande, og tilsæt alle grønsagerne på én gang. Svits 3-4 minutter. Vend ofte i grønsagerne. Tilsæt salt, peber, persille og evt. vand. Svits videre 2-3 min. eller længere, hvis grønsagerne ønskes mere møre.

Brun og steg kyllingebrystfileterne på en pande i smør ca. 7 minutter på hver side, til kødsaften er klar, og kødet ikke længere er lyserødt indeni. Krydr med salt og peber. Lad kødet hvile lidt på panden.

Tip: Er der skind på kyllingebrystfileterne, steges de på en tør pande med skindsiden nedad først, så noget af fedtet smelter af.

Ingredienser

  • 200 g gulerod, uspec., rå
  • 200 g pastinak, rå
  • 150 g rødbede, rå
  • 200 g rosenkål, uspec., rå
  • 100 g porre, rå
  • 1,50 spsk olivenolie
  • 0,75 tsk salt, havsalt
  • 1 g peber, sort
  • 4 spsk persille, hakket, rå
  • 0,75 dl vand
  • 400 g kylling, bryst, kød og skind, rå
  • 10 g smør, saltet

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 1.135,19 kJ
  • Protein, total 26,10 g
  • Kulhydrat, total 22,88 g
  • Fedt, total 9,93 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 252,67 g
  • A-vitamin 409,29 RE
  • β-caroten 5.081,31 μg
  • E-vitamin 2,45 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,15 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,22 mg
  • Niacin 13,19 NE
  • B6-vitamin 0,63 mg
  • Pantothensyre 0,89 mg
  • Biotin 2,30 μg
  • Folat 188,74 μg
  • B12-vitamin 0,24 μg
  • C-vitamin 26,30 mg
  • Natrium, Na 130,84 mg
  • Kalium, K 1.108,74 mg
  • Calcium, Ca 85,00 mg
  • Jern, Fe 2,39 mg
  • kostfibre 7,18 g
  • Sukkerarter, ialt 12,01 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 69,50 mg
  • D-vitamin 1,52 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
39%
Kulhydrat
 
24%
Fedtenergi
 
32%

Karakteristika

  • Niacin 66% af ADI
  • Folat 63% af ADI