Kalkun i ingefærsauce Af Food4Me

Opskrifter > Fjerkræ

Forberedelse: 0 min

Denne opskrift indeholder ikke mælk, æg, fisk, skaldyr, nødder, friske æbler, selleri, hvede og soja.
Skær kalkunkødet i tynde skiver. Skær gulerødderne i strimler. Skær broccolil i små stykker. Der kan bruges blomkål i stedet for.
Varm olien op i en rummelig gryde. Hæld kød, løg og gulerodsstrimler i gryden, og lad det hele tage varme under omrøring. Når kødet har skiftet farve tilsættes ingefær, 5 dl æblejuice, bønner og broccoli. Det hele koger 4-5 min.

Rør majsstivelse ud i resten af æblejuicen og rør denne jævning i retten. Lad retten koge op og smag den til med salt, peber og eddike, så sovsen bliver sur-sød.

Dansk broccoli har sæson fra juli til oktober. Den smager mildt af kål og smagen i stænglen kan lede tanken hen på grønne asparges. Den nederste tørre kant på stænglen skæres af før tilberedningen. Friske broccoli har grønne kompakte hoveder med en sprød stængel. Undgå broccoli der er gulfarvede og med grov hul stængel. Broccoli opbevares bedst i en plastpose i køleskabet i ca. 4-6 dage.

Ingredienser

  • 400 g kalkun, kød, rå
  • 100 g løg, hakkede
  • 200 g gulerod, dansk, rå
  • 6 dl æblejuice
  • 100 g grønne bønner, rå
  • 400 g broccoli, rå
  • 8 g ingefær, finthakket
  • 3 spsk majsstivelse
  • 1 g salt, havsalt
  • 1 g peber, sort
  • 15 g eddike
  • 1 spsk olivenolie

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 1.271,89 kJ
  • Protein, total 28,52 g
  • Kulhydrat, total 34,66 g
  • Fedt, total 6,67 g
  • Alkohol 0,01 g
  • Vand 392,35 g
  • A-vitamin 382,30 RE
  • β-caroten 5.100,29 μg
  • E-vitamin 1,88 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,19 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,26 mg
  • Niacin 11,27 NE
  • B6-vitamin 0,58 mg
  • Pantothensyre 2,07 mg
  • Biotin 4,38 μg
  • Folat 293,00 μg
  • B12-vitamin 1,60 μg
  • C-vitamin 41,93 mg
  • Natrium, Na 238,23 mg
  • Kalium, K 976,96 mg
  • Calcium, Ca 107,34 mg
  • Jern, Fe 2,57 mg
  • kostfibre 5,53 g
  • Sukkerarter, ialt 21,29 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 64 mg
  • D-vitamin 0 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
38%
Kulhydrat
 
39%
Fedtenergi
 
19%

Karakteristika

  • Folat 98% af ADI
  • B12-vitamin 80% af ADI