Tørrede æble- og pæreringe Af Food4Me

Opskrifter > Frugt

Forberedelse: 60 min

Tørretid: Ca. 6-8 timer ved 75º - gerne varmluft.

Skræl æbler og pærer og fjern kernehusene med en kernehusudstikker. Skær frugten i ca. ¾ cm tykke skiver. Læg dem i vand med citronsaft, efterhånden som de er klar. Læg frugtskiverne tæt, men ikke overlappende, på bageplader med rene viskestykker. Stil pladerne i ovnen og tør frugten - indtil frugtringene er gummiagtige. Lad dem eftertørre i ovnen, mens den bliver kold.

Tips: I stedet for æbler og pærer kan man anvende blommer og nektariner. Æble- og pæreringe kan opbevares køligt og tørt i kagedåser med tætsluttende låg.

Ingredienser

  • 500 g æble, syrligt, råt
  • 500 g pære, rå
  • 2 spsk citronsaft, friskpresset

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 2.095,05 kJ
  • Protein, total 3 g
  • Kulhydrat, total 128,00 g
  • Fedt, total 3 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 865,03 g
  • A-vitamin 31,50 RE
  • β-caroten 450,00 μg
  • E-vitamin 6,25 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,12 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,10 mg
  • Niacin 1,63 NE
  • B6-vitamin 0,21 mg
  • Pantothensyre 0,85 mg
  • Biotin 2 μg
  • Folat 95,00 μg
  • B12-vitamin 0 μg
  • C-vitamin 31,76 mg
  • Natrium, Na 25,00 mg
  • Kalium, K 1.025,05 mg
  • Calcium, Ca 150,03 mg
  • Jern, Fe 1,15 mg
  • kostfibre 27,10 g
  • Sukkerarter, ialt 88,20 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • D-vitamin 0 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
2%
Kulhydrat
 
82%
Fedtenergi
 
5%

Karakteristika

  • E-vitamin 63% af ADI