Trekornsgrød med abrikoskompot Af Food4Me

Opskrifter > Hovedretter

Forberedelse: 60 min

Abrikoskompot: Klip abrikoserne i strimler og kom dem i en gryde sammen med vand og sukker. Bring blandingen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Hæld abrikosblandingen i en skål og mos den let. Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så bådene løsnes, uden at hinderne følger med - gem saften. Skær appelsinfileterne i mindre stykker. Vend appelsinstykker og -saft i abrikoserne. Smag til med citronsaft.

Trekornsgrød: Bring vand, byggryn og hvedekerner i kog i en tykbundet gryde. Kog blandingen under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt mælk og bring atter blandingen i kog. Lad grøden koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Rør af og til. Tag låget af gryden og lad grøden koge ved svag varme i ca. 10 min. Tilsæt hirseflager og salt og kog yderligere ca. 5 min., stadig under omrøring. Smag grøden til. Server trekornsgrøden sammen med lun eller kold abrikoskompot.

Tips: Grøden kan også serveres med koldt smør og kanelsukker (blandingsforhold: 1 tsk kanel blandet med 2 spsk sukker). Kompotten kan også serveres til syrnede mælkeprodukter, fx tykmælk.

Udviklet af: Karolines Køkken

Ingredienser

  • 250 g abrikos, tørret
  • 4 dl vand
  • 1,50 spsk sukker, stødt melis (saccharose)
  • 550 g appelsin, rå
  • 3 spsk citronsaft, friskpresset
  • 2 dl vand
  • 50 g byggryn, rå
  • 50 g hvedekerner, knækkede
  • 1 l letmælk
  • 4 spsk hirseflager
  • 1 tsk salt, havsalt

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 1.375,73 kJ
  • Protein, total 5,49 g
  • Kulhydrat, total 76,02 g
  • Fedt, total 2,44 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 139,80 g
  • A-vitamin 116,92 RE
  • β-caroten 1.559,77 μg
  • E-vitamin 3,53 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,14 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,08 mg
  • Niacin 2,02 NE
  • B6-vitamin 0,18 mg
  • Pantothensyre 0,89 mg
  • Biotin 2,09 μg
  • Folat 78,90 μg
  • B12-vitamin 0,00 μg
  • C-vitamin 42,90 mg
  • Natrium, Na 16,68 mg
  • Kalium, K 894,13 mg
  • Calcium, Ca 92,69 mg
  • Jern, Fe 4,45 mg
  • kostfibre 11,15 g
  • Sukkerarter, ialt 37,55 g
  • tilsat sukker 0,01 g
  • Cholesterol 0,02 mg
  • D-vitamin 0 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
7%
Kulhydrat
 
80%
Fedtenergi
 
7%

Karakteristika

  • Intet specielt