Tærte med forårsløg Af Food4Me

Opskrifter > Hovedretter

Forberedelse: 60 min

Forbagning: Ca. 15 min. ved 200°.
Bagning: Ca. ½ time ved 200°.

Dej: Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet til blandingen ligner revet ost. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Tryk den ud i en springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå halvt op ad formens side. Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Prik bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden midt i ovnen.

Fyld: Pisk æg, mælk og salt sammen. Vend forårsløg i tynde ringe, ost og oregano i æggeblandingen. Fordel fyldet i den forbagte bund og bag tærten færdig midt i ovnen. Server tærten varm eller lun sammen med salat revet i grove stykker og tyndtskåret spegeskinke.

Tip: Som forret til 6 personer - anret tærten på portionstallerkener sammen med spegeskinke og ½ portion salat.

Udviklet af: Karolines Køkken

Ingredienser

  • 100 g smør, koldt, saltet
  • 175 g hvedemel
  • 1,50 spsk vand
  • 55 g æg, hele, rå
  • 1 dl letmælk
  • 0,75 tsk salt, havsalt
  • 100 g forårsløg, rå
  • 100 g gratineringsost, samsø mozzarella
  • 0,50 tsk oregano, tørret
  • 150 g salat, hovedsalat, rå
  • 150 g salat, iceberg, rå
  • 100 g spegeskinke med fedtkant, røget, rå
  • 20 g forårsløg, rå

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 4.343,15 kJ
  • Protein, total 41,92 g
  • Kulhydrat, total 77,33 g
  • Fedt, total 64,62 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 263,79 g
  • A-vitamin 603,04 RE
  • β-caroten 3.185,05 μg
  • E-vitamin 2,10 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,48 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,41 mg
  • Niacin 7,75 NE
  • B6-vitamin 0,40 mg
  • Pantothensyre 1,50 mg
  • Biotin 10,36 μg
  • Folat 163,68 μg
  • B12-vitamin 1,10 μg
  • C-vitamin 21,67 mg
  • Natrium, Na 1.448,60 mg
  • Kalium, K 848,90 mg
  • Calcium, Ca 122,94 mg
  • Jern, Fe 3,87 mg
  • kostfibre 5,50 g
  • Sukkerarter, ialt 2,60 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 292,70 mg
  • D-vitamin 1,18 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
16%
Kulhydrat
 
28%
Fedtenergi
 
55%

Karakteristika

  • Fedtenergi 55%
  • Energi 85% af ADI
  • Fedt, total 70% af ADI
  • A-vitamin 67% af ADI