Cordon bleu Af Food4Me

Opskrifter > Hovedretter

Forberedelse: 45 min

Kødet bankes ud til ca. 1 cm's tykkelse. Smøres på den ene side med sennep. På halvdelen af kødskiverne lægges en skive ost og en skive skinke, der knapt må nå ud til kanterne. Disse smøres med æggehvide, før kødet foldes sammen og fæstnes med tandstikkere eller kødpinde. Vendes i mel, der er blandet med salt og peber. Derefter paneres de i sammenpisket æg og rasp. Smørret kommes i panden, når det er gyldent lægges kødet i, og det steger 3-4 min. på hver side. Kødpindene fjernes, og kødet anrettes på et fad, overhældes med stegesmørret og pyntes.

Tilbehør: Pommes frites og haricots verts.
Udviklet af: Karolines Køkken

Ingredienser

  • 400 g kalvefilet, rå
  • 0,50 tsk sennep, sød, mild
  • 80 g ost, fast, 45+, alle typer
  • 80 g skinke kogt, røget
  • 1 stk æggehvider
  • 50 g hvedemel
  • 1 tsk salt, havsalt
  • 1 g peber, friskkværnet, sort
  • 1 stk æg, hele, rå
  • 50 g rasp
  • 75 g smør, saltet
  • 4 stk citronbåde
  • 10 g persille, hakket, rå

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 1.844,92 kJ
  • Protein, total 33,03 g
  • Kulhydrat, total 19,87 g
  • Fedt, total 25,90 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 109,75 g
  • A-vitamin 124,13 RE
  • β-caroten 233,52 μg
  • E-vitamin 0,50 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,24 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,24 mg
  • Niacin 10,72 NE
  • B6-vitamin 0,43 mg
  • Pantothensyre 1,42 mg
  • Biotin 1,91 μg
  • Folat 30,40 μg
  • B12-vitamin 1,43 μg
  • C-vitamin 9,09 mg
  • Natrium, Na 743,16 mg
  • Kalium, K 498,99 mg
  • Calcium, Ca 148,17 mg
  • Jern, Fe 2,30 mg
  • kostfibre 1,47 g
  • Sukkerarter, ialt 0,74 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 131,42 mg
  • D-vitamin 0,53 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
30%
Kulhydrat
 
17%
Fedtenergi
 
52%

Karakteristika

  • Fedtenergi 52%
  • B12-vitamin 71% af ADI