Tandoori kylling Af Food4Me

Opskrifter > Hovedretter

Forberedelse: 0 min

Rør yoghurt godt sammen med salt, citronsaft og Tandoori krydderi. Vend kyllingestykkerne i marinaden og sæt dem i køleskabet et par timer eller dagen før. Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i kvarte. Vend dem med olie, salt og peber og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Læg kyllingestykkerne i en bradepande med bagepapir. Sæt det hele i ovnen med varmluftsfunktion ved 225 grader i ca. 25 minutter.

Agurkeraita: Hæld yoghurten i et kaffefilter og lad den dryppe af 1/2 time. Skrab yoghurten ud af kaffefilteret og rør den igennem. Tilsæt groftrevet agurk og finthakket mynte. (1 bundt til 4 personer) Smag til med salt og peber.
Server med limebåde og agurkeraita.

Tandoori er navnet på både en speciel kubeformet ovn og det krydderi, der tit bruges til kylling i Pakistan. Retten er traditionelt rød, fordi krydderiblandingen tilsættes rødt farvestof.

Tips: Har du børn, der ikke bryder sig om stærke krydderier, kan du enten røre lidt yoghurt op med mindre krydderi til dem – eller helt undlade marineringen. Krydr børnenes kyllingestykker med salt og peber og læg dem i bradepanden ved siden af de marinerede kyllingestykker. Du kan købe færdigblandet Tandoori krydderi i specialforretninger og større supermarkeder. Man kan også selv
blande Tandoori krydderi af 1 fed knust hvidløg, 1 tsk garam masala, 1 tsk stødt ingefær, 1 tsk stødt chili, ¼ tsk stødt gurkemeje, 1 tsk stødt koriander, evt. rød farve.

Ingredienser

  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 spsk citronsaft, friskpresset
  • 1 tsk salt, havsalt
  • 600 g kylling, bryst, kød og skind, rå
  • 1.000 g kartofler, uspec.
  • 14 g vindruekerneolie
  • 1 stk lime, rå
  • 2 stk agurk, rå
  • 5 dl yoghurt naturel
  • 10 g mynte
  • 1 tsk salt, havsalt
  • 0,50 tsk peber, sort

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 1.917,12 kJ
  • Protein, total 37,01 g
  • Kulhydrat, total 45,79 g
  • Fedt, total 14,61 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 307,34 g
  • A-vitamin 34,72 RE
  • β-caroten 25,35 μg
  • E-vitamin 1,61 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,18 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,22 mg
  • Niacin 19,93 NE
  • B6-vitamin 0,94 mg
  • Pantothensyre 0,95 mg
  • Biotin 1,18 μg
  • Folat 96,14 μg
  • B12-vitamin 0,36 μg
  • C-vitamin 40,31 mg
  • Natrium, Na 112,97 mg
  • Kalium, K 1.366,17 mg
  • Calcium, Ca 34,40 mg
  • Jern, Fe 3,95 mg
  • kostfibre 3,61 g
  • Sukkerarter, ialt 2,59 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 96,02 mg
  • D-vitamin 2,25 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
33%
Kulhydrat
 
37%
Fedtenergi
 
28%

Karakteristika

  • Niacin 100% af ADI