Fragilité Af Food4Me

Opskrifter > Bagværk

Forberedelse: 0 min

Bagetid: ca. 20 min. ved 175°C.

Beklæd en bageplade med bagepapir, smør den med smør og sigt lidt mel henover.

Æggehviderne piskes næsten stive med vanillekorn fra vanillestangen og tilsættes derpå sukker lidt efter lidt. Piskes til en luftig sej masse.

Pisk derpå, i en anden skål, æggeblommer, smør og sukker hvidt og cremet. Rør mælken i dejen og sigt mel og bagepulver i massen. Rør til lind dej der smøres ud på bagepladen, ca. 4 cm fra kanten hele vejen rundt. Brug en varm paletkniv. Fordel forsigtigt marengsmassen over dejen. Dette gøres med en fugtig paletkniv. Drys hakkede skoldede mandler over og bag kagen midt i ovnen. Kagen køles helt af. Deles på midten og lægges sammen med flødeskum smagt til med kanel eller kakao, og med cognac eller kold kaffe. Skæres forsigtigt i små snitter med en super skarp savtakket kniv. Serveres til kaffen eller med et glas kold portvin.

Tip: Bunden kan bages dagen før den skal bruges. Opbevar den i en lukket plast pose på et stykke stift karton. Læg først flødeskummet imellem lige før serveringen.

Ingredienser

  • 80 g æg, hvide, rå
  • 1,00 dl sukker, stødt melis (saccharose)
  • 0,50 stk vanillestang
  • 125 g smør, saltet
  • 1,00 dl sukker, stødt melis (saccharose)
  • 40 g æg, blomme, rå
  • 1,00 dl letmælk
  • 1,00 dl hvedemel
  • 2,00 tsk bagepulver
  • 150 g mandel, rå
  • 3 dl fløde 38 %, piskefløde
  • 15 g kakao, tørt pulver, usødet
  • 30 g cognac

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 2.838,22 kJ
  • Protein, total 10,83 g
  • Kulhydrat, total 49,55 g
  • Fedt, total 48,56 g
  • Alkohol 1,60 g
  • Vand 68,52 g
  • A-vitamin 334,48 RE
  • β-caroten 168,85 μg
  • E-vitamin 7,20 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,11 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,33 mg
  • Niacin 2,48 NE
  • B6-vitamin 0,05 mg
  • Pantothensyre 0,68 mg
  • Biotin 4,97 μg
  • Folat 38,89 μg
  • B12-vitamin 0,52 μg
  • C-vitamin 0,61 mg
  • Natrium, Na 239,13 mg
  • Kalium, K 338,46 mg
  • Calcium, Ca 246,19 mg
  • Jern, Fe 2,01 mg
  • kostfibre 3,50 g
  • Sukkerarter, ialt 33,66 g
  • tilsat sukker 29,97 g
  • Cholesterol 195,23 mg
  • D-vitamin 0,63 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
6%
Kulhydrat
 
28%
Fedtenergi
 
63%

Karakteristika

  • Fedtenergi 63%
  • E-vitamin 72% af ADI