Indbagt rødtunge Af Food4Me

Opskrifter > Fisk

Forberedelse: 0 min

Pensling
Sammenpisket æg

Bagetid: Ca. 20 min. ved 225°.

Dej: Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt bagepulver, salt og Kvark og saml hurtigt dejen. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Stuvning: Smelt smørret i en gryde og svits finthakkede løg heri. Rør fløde og mel sammen til en jævning og tilsæt den under omrøring. Kom vinen i og lad stuvningen koge godt igennem under omrøring. Smag til med salt og peber. Hæld stuvningen i 6 smurte, ovnfaste portionsskåle (a ca. 2 dl - ca. 11 cm i diameter øverst).

Skær fileterne i mindre stykker. Fordel fiskestykker og optøede frosne hummerhaler i portionsskålene. Rul dejen ud til 6 runde plader (ca. 13 cm i diameter). Pensl skålenes kanter med æg. Læg dejpladerne over som låg. Tryk kanterne let, pensl lågene og skær nogle dybe ridser. Bag retten midt i ovnen.

Ingredienser

  • 125 g smør, koldt, saltet
  • 125 g hvedemel
  • 0,50 tsk bagepulver
  • 0,50 tsk salt, stensalt, køkkensalt
  • 125 g karoline´s kvark 1% - fromage blanc
  • 25 g smør, saltet
  • 50,00 g skalotteløg, rå
  • 0,25 l fløde 38 %, piskefløde
  • 4,00 spsk hvedemel
  • 2,00 dl hvidvin, tør
  • 0,50 tsk salt, stensalt, køkkensalt
  • 1,00 g peber, friskkværnet, sort
  • 300 g rødtunge, rå
  • 170 g hummerhaler

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 2.253,74 kJ
  • Protein, total 20,66 g
  • Kulhydrat, total 24,50 g
  • Fedt, total 37,91 g
  • Alkohol 3,17 g
  • Vand 127,44 g
  • A-vitamin 289,90 RE
  • β-caroten 160,69 μg
  • E-vitamin 1,23 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,11 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,13 mg
  • Niacin 4,72 NE
  • B6-vitamin 0,25 mg
  • Pantothensyre 0,86 mg
  • Biotin 4,80 μg
  • Folat 23,33 μg
  • B12-vitamin 2,24 μg
  • C-vitamin 1,55 mg
  • Natrium, Na 721,29 mg
  • Kalium, K 292,33 mg
  • Calcium, Ca 90,31 mg
  • Jern, Fe 1,00 mg
  • kostfibre 1,02 g
  • Sukkerarter, ialt 1,56 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 169,05 mg
  • D-vitamin 0,34 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
16%
Kulhydrat
 
18%
Fedtenergi
 
62%

Karakteristika

  • Fedtenergi 62%
  • B12-vitamin 112% af ADI