Kyllingebryst med kartofler og tomater i ovn Af Food4Me

Opskrifter > Fjerkræ

Forberedelse: 0 min

Stegetid: Sæt kartoflerne i en kold ovn, indstil på 225º og steg i ca. 25 min. Stil fadet med kylling ind ved siden af kartoflerne og steg videre i ca. ½ time (ca. 55 min. i alt).

Dilddressing: Rør kvarken sammen med finthakket dild og de øvrige ingredienser. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Kartofler: Brug mellemstore kartofler med skræl. Skrub og tør kartoflerne godt. Flæk kartoflerne på langs og læg dem med skærefladen opad i den ene side af en bageplade med bagepapir, så der er plads til fadet med kyllingestykkerne. Drys med salt og peber og steg kartoflerne midt i ovnen.

Ovnstegt kylling: Kyllingebbryst kan være med skind og ben. Rør blødt smør sammen med rosmarin, hvidløg, salt og peber. Skyl tomaterne, dup dem tørre og skær et kryds i hver. Kom tomater og kyllingestykker i et ovnfast fad (ca. 5 x 17 x 29 cm). Fordel lidt af det bløde smør på tomaterne og smør resten godt ud på kyllingestykkerne. Stil fadet på pladen ved siden af kartoflerne og steg det hele færdigt.

Ved serveringen: Rør dilddressingen op, smag til og kom den i en skål. Anret de stegte kartofler på et fad.

Ingredienser

  • 250 g karoline´s kvark 1% - fromage blanc
  • 12 g dild, rå
  • 0,50 dl vand
  • 0,25 tsk salt, stensalt, køkkensalt
  • 0,50 g peber, friskkværnet, sort
  • 1 kg kartofler, uspec.
  • 0,25 tsk salt, stensalt, køkkensalt
  • 0,50 g peber, friskkværnet, sort
  • 25 g smør, saltet
  • 4 g rosmarin, tørret
  • 4 g hvidløg, presset, rå
  • 0,25 tsk salt, stensalt, køkkensalt
  • 0,50 g peber, friskkværnet, sort
  • 600 g tomat, uspec., rå
  • 800 g kylling, bryst, kød og skind, rå

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 2.677,34 kJ
  • Protein, total 57,22 g
  • Kulhydrat, total 57,95 g
  • Fedt, total 20,94 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 486,83 g
  • A-vitamin 214,07 RE
  • β-caroten 1.715,51 μg
  • E-vitamin 2,30 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,26 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,29 mg
  • Niacin 26,29 NE
  • B6-vitamin 1,26 mg
  • Pantothensyre 1,47 mg
  • Biotin 3,44 μg
  • Folat 149,31 μg
  • B12-vitamin 0,49 μg
  • C-vitamin 57,46 mg
  • Natrium, Na 619,58 mg
  • Kalium, K 1.877,57 mg
  • Calcium, Ca 76,87 mg
  • Jern, Fe 5,33 mg
  • kostfibre 6,33 g
  • Sukkerarter, ialt 6,09 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 141,75 mg
  • D-vitamin 3,05 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
36%
Kulhydrat
 
33%
Fedtenergi
 
29%

Karakteristika

  • Niacin 131% af ADI
  • B6-vitamin 79% af ADI
  • C-vitamin 77% af ADI