Sommergryde Af Food4Me

Opskrifter > Hovedretter

Forberedelse: 45 min

Kom kartofler i tern, gulerødder i tern og bønner i små stykker i kogende vand, og kog dem ca. 5 min. Tilsæt ærter og mælk.

Stuvning: Rør smør og mel sammen til en smørbolle, og tilsæt den til grønsagsblandingen. Kog stuvningen godt igennem. Smag til med salt og peber. Tilsæt persillen lige ingen serveringen.

Tip: Server retten med fx frikadeller eller groft brød.

Udviklet af: Karolines Køkken

Ingredienser

  • 200 g kartoffel, ny (maj til september), rå
  • 200 g gulerod, uspec., rå
  • 200 g grønne bønner, rå
  • 2 dl vand
  • 200 g ærter, grønne, rå
  • 6 dl letmælk
  • 25 g smør, blødt
  • 2,50 spsk hvedemel
  • 1 tsk salt, havsalt
  • 1 g peber, friskkværnet, sort
  • 3 spsk persille, hakket, rå

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 1.025,68 kJ
  • Protein, total 11,17 g
  • Kulhydrat, total 34,49 g
  • Fedt, total 8,45 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 309,25 g
  • A-vitamin 459,61 RE
  • β-caroten 5.345,46 μg
  • E-vitamin 0,72 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,25 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,35 mg
  • Niacin 3,24 NE
  • B6-vitamin 0,19 mg
  • Pantothensyre 1,10 mg
  • Biotin 5,78 μg
  • Folat 98,95 μg
  • B12-vitamin 0,72 μg
  • C-vitamin 38,09 mg
  • Natrium, Na 541,56 mg
  • Kalium, K 651,71 mg
  • Calcium, Ca 240,33 mg
  • Jern, Fe 1,83 mg
  • kostfibre 6,96 g
  • Sukkerarter, ialt 13,42 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 22,75 mg
  • D-vitamin 0,18 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
18%
Kulhydrat
 
46%
Fedtenergi
 
30%

Karakteristika

  • Intet specielt