Spaghetti og tunsauce Af Food4Me

Opskrifter > Hovedretter

Forberedelse: 30 min

Kog spaghettien efter anvisningen på emballagen.

Hæld tunen til afdrypning i en sigte. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits løg og hvidløg i ca. 1 min. Tilsæt tunen, de hakkede kapers samt de øvrige ingredienser. Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Smag til.

Hæld spaghettien til afdrypning i en sigte. Læg spaghetti og tunsauce lagvis i en varm skål og server straks sammen med revet ost.

Udviklet af: Karolines Køkken

Ingredienser

  • 400 g makaroni, spaghetti, rå
  • 185 g tun i vand, konserves
  • 25 g smør, saltet
  • 2 tsk karry, pulver
  • 300 g løg, rå
  • 4 g hvidløg, rå
  • 65 g kapers, glas, i lage
  • 1 dl vand
  • 2 dl madlavningsfløde, 18%
  • 0,50 tsk salt, havsalt
  • 1 g peber, friskkværnet, sort
  • 100 g pastaost, karoline
  • 10 g purløg, rå

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 2.550,35 kJ
  • Protein, total 27,49 g
  • Kulhydrat, total 88,95 g
  • Fedt, total 17,02 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 126,75 g
  • A-vitamin 166,95 RE
  • β-caroten 90,31 μg
  • E-vitamin 1,31 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,18 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,08 mg
  • Niacin 8,99 NE
  • B6-vitamin 0,23 mg
  • Pantothensyre 0,57 mg
  • Biotin 3,07 μg
  • Folat 69,88 μg
  • B12-vitamin 1,30 μg
  • C-vitamin 4,91 mg
  • Natrium, Na 512,38 mg
  • Kalium, K 520,75 mg
  • Calcium, Ca 52,30 mg
  • Jern, Fe 3,31 mg
  • kostfibre 5,05 g
  • Sukkerarter, ialt 4,52 g
  • tilsat sukker 0,07 g
  • Cholesterol 46,13 mg
  • D-vitamin 1,39 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
18%
Kulhydrat
 
56%
Fedtenergi
 
25%

Karakteristika

  • B12-vitamin 65% af ADI