Skinke på spinat med champignonsauce Af Food4Me

Opskrifter > Hovedretter

Forberedelse: 45 min

Tænd ovnen på 220 grader. Rens spinaten grundigt og blancher den i kogende, letsaltet vand. Lad den dryppe godt af, pres væden af den og sauter den i en gryde med smør, finthakket løg, salt og peber. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Rist dem på en pande med smør og evt. finthakket hvidløg og krydr med salt og peber. Drys melet over, rør rundt og spæd med bouillon. Kog saucen godt igennem og tilsæt fløde. Smag til med salt og peber. Anret spinaten i bunden af et ovnfast fad. Fold skinkeskiver lidt sammen og læg dem på spinaten og hæld champignonsaucen over. Drys evt. med revet ost og sæt fadet i ovnen ca. 10 minutter. Server med kogte aspargeskartofler.

Tip: Brug evt. Karoline's Hvid MælkeSauce som en nem genvej.

Ingredienser

  • 500 g spinat, hel, dybfrost
  • 10 g smør, saltet
  • 1 stk løg, rå
  • 300 g skinke, kogt, røget uden fedtkant
  • 250 g champignon, rå
  • 10 g smør, saltet
  • 4 g hvidløg, rå
  • 1 spsk hvedemel
  • 2 dl grøntsagsbouillon, spiseklar
  • 0,50 dl madlavningsfløde, 18%
  • 2 tsk majsstivelse
  • 1 g salt, havsalt
  • 1 g peber, friskkværnet, sort
  • 100 g revet mozzarellaost, 30+
  • 750 g aspargeskartofler, rå

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 1.844,02 kJ
  • Protein, total 30,53 g
  • Kulhydrat, total 46,53 g
  • Fedt, total 16,01 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 454,33 g
  • A-vitamin 482,08 RE
  • β-caroten 5.734,89 μg
  • E-vitamin 4,05 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,86 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,55 mg
  • Niacin 14,90 NE
  • B6-vitamin 0,69 mg
  • Pantothensyre 2,71 mg
  • Biotin 15,31 μg
  • Folat 392,64 μg
  • B12-vitamin 0,71 μg
  • C-vitamin 68,16 mg
  • Natrium, Na 1.640,32 mg
  • Kalium, K 1.851,68 mg
  • Calcium, Ca 489,71 mg
  • Jern, Fe 5,26 mg
  • kostfibre 6,69 g
  • Sukkerarter, ialt 4,21 g
  • tilsat sukker 0,60 g
  • Cholesterol 71,25 mg
  • D-vitamin 0,48 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
28%
Kulhydrat
 
37%
Fedtenergi
 
32%

Karakteristika

  • Niacin 74% af ADI
  • Folat 131% af ADI
  • C-vitamin 91% af ADI
  • Calcium, Ca 61% af ADI