Frikadeller med tun, persille og hvidløg Af Food4Me

Opskrifter > Hovedretter

Forberedelse: 60 min

Hæld vandet fra tunen. Kom den i en skål og rør æg, groftrevede løg, hvidløg, persille, salt og peber i. Tilsæt kvark og rasp. Rør farsen godt sammen og stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Lad smør- & rapsolien blive gylden i en pande. Steg 12 frikadeller ved jævn varme i ca. 12 min. - vend dem af og til.

Tips: Frikadeller af tun kan laves dagen før de skal spises. Server frikadellerne sammen med agurkerelish og rugbrød.

Udviklet af: Karolines Køkken

Ingredienser

  • 185 g tun i vand, konserves
  • 1,00 stk æg, hele, rå
  • 50,00 g løg, rå
  • 4,00 g hvidløg, presset, rå
  • 1,00 dl persille, hakket, rå
  • 0,50 tsk salt, havsalt
  • 1,00 g peber, friskkværnet, sort
  • 100 g karoline´s kvark 1% - fromage blanc
  • 3 spsk rasp
  • 1,50 spsk smør- & rapsolie (karolines)

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 437,21 kJ
  • Protein, total 11,85 g
  • Kulhydrat, total 4,72 g
  • Fedt, total 4,36 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 43,06 g
  • A-vitamin 135,70 RE
  • β-caroten 385,87 μg
  • E-vitamin 0,74 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,03 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,07 mg
  • Niacin 4,90 NE
  • B6-vitamin 0,09 mg
  • Pantothensyre 0,30 mg
  • Biotin 3,50 μg
  • Folat 19,16 μg
  • B12-vitamin 1,05 μg
  • C-vitamin 10,73 mg
  • Natrium, Na 354,07 mg
  • Kalium, K 165,60 mg
  • Calcium, Ca 22,96 mg
  • Jern, Fe 1,07 mg
  • kostfibre 0,67 g
  • Sukkerarter, ialt 0,76 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 71,82 mg
  • D-vitamin 1,06 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
46%
Kulhydrat
 
16%
Fedtenergi
 
37%

Karakteristika

  • Intet specielt