Brusebadsboller Af Food4Me

Opskrifter > Bagværk

Forberedelse: 60 min

Bagetid: Sæt bollerne i en kold ovn - indstil på 200° og bag ca. 25 min.

Aftenen før: Rør gæren ud i mælken. Tilsæt kærnemælk og de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen sammen. Tag den ud på meldrysset bord, og ælt den igennem med så meget mel, at den stadig er blød og smidig. Del dejen i 12-15 stykker, der trilles til boller og anbringes på bagepapir eller en smurt bageplade. Dæk bollerne med et fugtigt klæde og stil dem i køleskabet natten over.

Næste morgen: Pensl bollerne med det sammenpiskede æg og bag dem midt i ovnen.

Udviklet af: Karolines Køkken

Ingredienser

  • 25 g bagegær, presset, rå
  • 2,00 dl letmælk
  • 0,50 dl kærnemælk
  • 25 g smør, blødt
  • 1,00 tsk sukker, stødt melis (saccharose)
  • 1,00 tsk salt, havsalt
  • 175 g fuldkornshvedemel
  • 175 g hvedemel
  • 1,00 stk æg, hele, rå

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 571,64 kJ
  • Protein, total 4,49 g
  • Kulhydrat, total 23,67 g
  • Fedt, total 3,09 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 27,45 g
  • A-vitamin 23,21 RE
  • β-caroten 10,72 μg
  • E-vitamin 0,34 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,10 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,10 mg
  • Niacin 1,14 NE
  • B6-vitamin 0,10 mg
  • Pantothensyre 0,39 mg
  • Biotin 3,99 μg
  • Folat 33,73 μg
  • B12-vitamin 0,19 μg
  • C-vitamin 0,12 mg
  • Natrium, Na 164,89 mg
  • Kalium, K 129,41 mg
  • Calcium, Ca 34,90 mg
  • Jern, Fe 0,80 mg
  • kostfibre 2,36 g
  • Sukkerarter, ialt 1,53 g
  • tilsat sukker 0,38 g
  • Cholesterol 30,95 mg
  • D-vitamin 0,11 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
13%
Kulhydrat
 
63%
Fedtenergi
 
20%

Karakteristika

  • Intet specielt