Let Banankage Af Food4Me

Opskrifter > Bagværk

Forberedelse: 60 min

Pisk æg og sukker grundigt sammen med en håndmixer - til det er lyst og luftigt. Bland mel og bagepulver. Rør mælken i bananmosen og vend den i æggene skiftevis med melet. Fyld dejen i en form foret med bagepapir og sæt den i ovnen ved 175 grader i ca. 50 minutter - prøv med en nål om kagen er gennembagt. Lad kagen afkøle 10 minutter i ovnen og vend den så ud på en bagerist. Server kagen som den er - eller server evt. en smule vaniljekvark til.

Tip: Lidt citron- eller limesaft i dejen løfter smagen.

Ingredienser

  • 2 stk æg, hele, rå
  • 1 dl letmælk
  • 200 g banan, rå
  • 150 g sukker, stødt melis (saccharose)
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 640,35 kJ
  • Protein, total 3,41 g
  • Kulhydrat, total 31,03 g
  • Fedt, total 1,69 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 33,97 g
  • A-vitamin 25,08 RE
  • β-caroten 15,92 μg
  • E-vitamin 0,39 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,05 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,08 mg
  • Niacin 0,87 NE
  • B6-vitamin 0,09 mg
  • Pantothensyre 0,34 mg
  • Biotin 4,28 μg
  • Folat 13,71 μg
  • B12-vitamin 0,27 μg
  • C-vitamin 2,99 mg
  • Natrium, Na 90,98 mg
  • Kalium, K 124,04 mg
  • Calcium, Ca 87,75 mg
  • Jern, Fe 0,46 mg
  • kostfibre 0,88 g
  • Sukkerarter, ialt 18,82 g
  • tilsat sukker 14,99 g
  • Cholesterol 60,88 mg
  • D-vitamin 0,20 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
9%
Kulhydrat
 
80%
Fedtenergi
 
10%

Karakteristika

  • Intet specielt